(placeholder)

Foredrag med spørgsmål & svar

DE / DK / EN / ES / FR / HR / HU / IT / SL

Aikido i det Virkelige Liv

Aikido i det Virkelige Liv


De fleste tror at det vi gør i Dojoen er det samme som i en virkelig situation udenfor Dojoen. Dette er netop ideen med konkurrencesport og selvforsvar. Det er ikke Aikido.


Livet uden for Dojoen kan være det Daglige liv eller det Virkelige liv. Det daglige liv, er det der sker hver dag så som at spise, arbejde på kontoret eller at sove. Det virkelige liv består af sjældne begivenheder så som ulykker, at dit hus brænder ned eller at du bliver angrebet på gaden.


Ki træning er skabt for at forberede dig for dette.


Det er også muligt, at nogen angriber dig, så at Aikido i det Virkelige Liv bliver en nødvendighed. Da er det den eneste måde, du kan følge, at forandre sindet både den andens og dit eget.


Du må forstå sandheden ved det Virkelige Liv. Teknikkerne i det Virkelige Liv må forandre sindet hos de andre.4. April 2020

Hvorfor at konkurrere (konkurrence!) ikke er måden at leve på


Livet er, at handlinger vedbliver. En handling er et udtryk af én selv i de omgivelser, man oplever. Alle former for liv handler, men planter og dyr handler i overensstemmelse med de instinkter, de er skabt med. Mennesket besidder ikke mange instinkter, så det skal lære at handle. Dette betyder, at mennesker har muligheden for at forbedre deres handlinger, og det er den væsentligste del af menneskeligheden.


Hvordan forbedrer mennesker deres handlinger? Den eneste måde er igennem at forestille sig og ikke ved at erfare. Planter og dyr kan forbedre deres handlinger igennem erfaringer, men den udvikling kommer altid igennem at kæmpe. At kæmpe og at konkurrere kan kun forbedre evnen til at kæmpe. Planter og dyr kan kæmpe, fordi deres handlinger er begrænset af deres instinkter. Mennesker kan ødelægge verdenen de lever i og sig selv, ved deres handlinger der er baseret på at kæmpe. Det er derfor, at konkurrence og kamp ikke er måden at leve på.


Når du praktiserer Aikido, forestiller du dig altid fremtiden i det næste sekund og handler. At forestille sig fremtiden er den eneste måde til at forbedre dine handlinger, til at skabe et bedre liv og en bedre verden. Når du konkurrerer eller kæmper, udvikler du indlærte reflekser for at kunne vinde. Alle indlærte reflekser er baseret på fortiden og skaber ikke en bedre fremtid. Det er derfor at konkurrence og kamp ikke skaber grundlag for at kunne gøre dit liv og verdenen bedre.6. April 2020

Calligraphy af Shin Watanabe Sensei

"Det virkelige liv"

sol

måne

stjerne

mixture or union / blanding eller forening

Betyder universet eller den virkelige verden, som eksisterer uafhængigt fra menneskelige opfattelse eller handlinger.